Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κυπελλούχος η Α.Π.Ε. Λαγκαδά!


Στην κατάκτηση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, προχώρησε η ομάδα της Α.Π.Ε.Λ. μετά τη νίκη της απέναντι στον Καμπανιακό με 0-1 στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση ήταν του Σιδηρόπουλου στο 18ο λεπτό, επιστρέφοντας στην πρώτη θέση μετά από 16 χρόνια.

Εκτενέστερα, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου ήταν ο Καμπανιακός, λόγω ότι αγωνίζεται στη Δ΄ Εθνική, και από τη νέα σαιζόν στη νεοσύστατη Γ΄ Εθνική. Η Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Λαγκαδά, αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία ούσα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στον όμιλο ανόδου με προοπτικές τον προβιβασμό της. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο η διαφορά κατηγοριών δεν έγινε αισθητή με την ομάδα από τη Δυτική Θεσσαλονίκη να μπαίνει νωθρά στον αγώνα με τον Καμπανιακό να έχει όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά όλα αυτά σε χαμηλό βαθμό καθώς η συνολική εικόνα του παιχνιδιού ήταν μέτρια. Ωστόσο, ο Θοδωρής Σιδηρόπουλος είχε άλλη άποψη καθώς στο 18ο λεπτό «άνοιξε» το σκορ σε μια φάση διαρκείας. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο από τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η Α.Π.Ε.Λ. κλείστηκε στα καρέ της με σκοπό να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα.  Ο Καμπανιακός, θέλησε να ισοφαρίσει, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία της αντιπάλου του, ο Πετκάρης και η θεά τύχη, συνεργάστηκαν ώστε η ΑΠΕ Λαγκαδά να κατακτήσει την… κούπα, στέλνοντας τους φιλάθλους της στον έβδομο ουρανό, και τον Καμπανιακό να προσπαθήσει να βρει τι έφταιξε και ήρθε η ήττα.

Όσο αναφορά στη διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου, αυτήν ήταν καλή προς μέτρια καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Επίσης, μία καινοτομία που έλαβε χώρα στη «Γιορτή του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου», ήταν η απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου στα επίσημα, θυμίζοντας Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις.

Εν κατακλείδι, η πολυνίκης του θεσμού, άξιζε τη νίκη εμμέσως πλην σαφώς με μία επαγγελματική νίκη με την προπονητική… μαεστρία του Γκοκάκου Αθανάσιου έστειλε τη νέα κυπελλούχο ομάδα στο βάθρο του νικητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου