Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της ΕΠΟ για την έκδοση δελτίων ανήλικων αλλοδαπών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών



Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι πέτυχε, όπως είχε σχεδιάσει και αιτηθεί στη FIFA, την εξαίρεση από την προβλεπόμενη μέχρι τώρα διαδικασία από τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών / Προστασία Ανηλίκων υποβολής και έγκρισης αιτημάτων έκδοσης Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας Ανηλίκων Αλλοδαπών Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών.

Η ΕΠΟ γίνεται μία Εθνική Ομοσπονδία – μέλος της FIFA για την οποία ισχύει η εξαίρεση από τον Κανονισμό.

Η εξαίρεση αυτή αφορά:

α. σε ανήλικους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές που εγγράφονται σε ερασιτεχνικά σωματεία.

β. σε ανήλικους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές που εγγράφονται σε ΠΑΕ και ΤΑΠ ως ερασιτέχνες και

γ. σε ανήλικους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές που εγγράφονται στις ΠΑΕ ως εκπαιδευόμενοι.

Δεν αφορά στους ανήλικους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές που εγγράφονται στις ΠΑΕ και στα ΤΑΠ ως επαγγελματίες.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη επανακαθορίζεται η διαδικασία υποβολής αιτημάτων και έκδοσης Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας ως ακολούθως:

1. Οι φάκελοι των ανηλίκων αλλοδαπών ποδοσφαιριστών θα ελέγχονται πλέον από τις υπηρεσίες της ΕΠΟ (Τμήμα Δελτίων) και δεν θα διαβιβάζονται για έλεγχο και έγκριση στη FIFA. Θα ακολουθεί η έκδοση ή μη του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας από την ΕΠΟ.

2. Ο αρχικός έλεγχος και η υποβολή θα γίνονται, όπως και για τις υπόλοιπες αιτήσεις, από τις οικείες ΕΠΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Παραρτήματος Β «Ερασιτέχνες Ποδοσφαιριστές» του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ.

3. Η απάντηση από την Εθνική Ομοσπονδία της χώρας καταγωγής του ανήλικου αλλοδαπού ποδοσφαιριστή εξακολουθεί να ισχύει.

4. Εξακολουθεί να ισχύει και η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ για την έκδοση «προσωρινού δελτίου» σε περίπτωση μη απάντησης εντός τριάντα (30) ημερών και οριστικού σε περίπτωση μη απάντησης μετά από ένα (1) χρόνο από τη διαβίβαση του ερωτήματος.

5. Το έγγραφο της ΕΠΟ προς τη ξένη Ομοσπονδία θα κοινοποιείται άμεσα στην οικεία ΕΠΣ και θα επισυνάπτεται σε κάθε αίτηση, ώστε να διασφαλίζεται η αυθεντικότητα των εγγράφων.

6. Για κάθε περίπτωση ανήλικου αλλοδαπού ποδοσφαιριστή κατατίθενται τα ίδια δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους ενήλικες αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου