Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Έκδοση Δελτίου Πιστοποίηση Προπονητή


Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 και όσον αφορά στην έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή, γνωστοποιούμε στους ενδιαφερόμενους τα παρακάτω:
Στις ΠΑΕ/ΤΑΠ επαγγελματικών κατηγοριών και σωματεία Δ΄ Εθνικής, πανελλήνια και περιφερειακά πρωταθλήματα Γυναικών και Σάλας καθώς και στις Μικτές ομάδες των Ενώσεων, τα σωματεία της Α1 κατηγορίας και τις ομάδες Ακαδημιών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και της Ε.Π.Ο. προσλαμβάνονται υποχρεωτικά προπονητές – κάτοχοι ταυτότητας προπονητή σε ισχύ.
Για τις υπόλοιπες κατηγορίες του τοπικού μας πρωταθλήματος Α΄, Β΄ και Γ΄ τα σωματεία δεν υποχρεούνται να προσλάβουν προπονητή ποδοσφαίρου. Αν, όμως, ένα σωματείο θέλει να έχει και να δηλώνει στο ΦΑ προπονητή, υποχρεούται να εκδώσει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο, Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, αλλιώς απαγορεύεται να δηλώνει προπονητή.
Μόνο το τμήμα Μητρώου Προπονητών και Εκπαίδευσης της Ε.Π.Ο. θα εκδίδει το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή για τις Π.Α.Ε. και τα Τ.Α.Π. Α΄, Β΄, Γ΄ εθνικών κατηγοριών (και για τις ομάδες Εφήβων και Νέων που μετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών) καθώς και των προπονητών που συμμετέχουν των πανελληνίων και περιφερειακών πρωταθλημάτων Γυναικών και Σάλας όπως και των πρωταθλημάτων Μικτών ομάδων των Ενώσεων ως και τις ομάδες Ακαδημιών και αυτό θα γίνεται για μια αγωνιστική περίοδο στο όνομα του σωματείου και στο όνομα του προπονητή.
Οι Ενώσεις θα εκδίδουν το Δελτίο Πιστοποίησης προπονητή για τη Δ΄Εθνική, για τις ομάδες τοπικών κατηγοριών και για τις ομάδες Ακαδημιών της Δ΄Εθνικής και των τοπικών κατηγοριών. Αυτό θα γίνεται για μία (1) αγωνιστική περίοδο στο όνομα σωματείου και στο όνομα προπονητή.
Η έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή Ποδοσφαίρου για όλες τις ΠΑΕ, ΤΑΠ, σωματεία, ομάδες ακαδημιών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και της ΕΠΟ γίνεται ως ακολούθως:
Προυποθέσεις έκδοσης του Δελτίου Πιστοποίησης προπονητή:
1. Αίτηση της Π.Α.Ε. ή Τ.Α.Π. ή σωματείου
2. Ταυτότητα προπονητή σε ισχύ ή πιστοποιητικό παρακολούθησης σε ισχύ
3. Βεβαίωση μέλους στον οικείο Σύνδεσμο προπονητών και εφόσον ο Σύνδεσμος έχει τηρήσει τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 2 παρ. 3 του καταστατικού της Ε.Π.Ο.
4. Δύο έγχρωμες φωτογραφίες
5. Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της Ε.Π.Ο. αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο.
6. Επικυρωμένο αντίγραφο του κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ιδιωτικού συμφωνητικού με Π.Α.Ε., Τ.Α.Π. ή σωματείο (φωτοτυπία δε γίνεται δεκτή).
7. Καταβολή παραβόλου 100 ευρώ.
8. Για τη Δ΄ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα καταβολή παραβόλου 50 ευρώ.
Το δελτίο πιστοποίησης προπονητή είναι το μοναδικό στοιχείο, από πλευράς των προπονητών που συνοδεύει τα δελτία των ποδοσφαιριστών τα οποία προσκομίζονται απαραίτητα στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα. Χωρίς την ύπαρξή του ουδείς δικαιούται να ασκεί καθήκοντα προπονητή εντός της τεχνικής περιοχής. Οι διαιτητές των αγώνων είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο αυτών βάσει του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. και ελέγχονται με τη σειρά τους από τα αρμόδια όργανα της Ε.Π.Ο. και των Ενώσεων.
Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή το σωματείο θα εκδίδει υποχρεωτικά νέο Δελτίο Πιστοποίησης στο όνομά του και στο όνομα του νεοπροσληφθέντα Προπονητή.
Τα παράβολα μπορεί να πληρώνονται στο λογαριασμό της Ε.Π.Ο. στην τράπεζα Πειραιώς (5082-021433-637) προσκομίζοντας την αντίστοιχη απόδειξη κατάθεσης. Τα παράβολα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Ενώσεων θα εισπράττονται από τις υπηρεσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου