Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Συμπληρωματική προκήρυξη πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2012 - 2013




Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί με τον παρακάτω τρόπο:



Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



Συμμετέχουν εικοσιμία (21) ή εικοσιδύο (22) ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο υποομίλους των έντεκα (11) ή των δέκα (10) ομάδων.

Και τη φετινή αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις.

Α’ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Οι έντεκα (11) ή οι δέκα (10) ομάδες κάθε υποομίλου θα δώσουν συνολικά (α’ και β’ γύρος) δεκαοκτώ (18) ή είκοσι (20) αγώνες, Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες οι ομάδες κάθε υποομίλου θα καταταγούν από την 1η έως την 11η ή 10η θέση.

Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Δ’ ΕΘΝΙΚΗ): Οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες του 1ου υποομίλου και οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες του 2ου υποομίλου θα συμμετέχουν σ’ αυτή τη φάση και θα αγωνιστούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή και για την κατάληψη των θέσεων που οδηγούν στα play offς για προβιβασμό στην ανώτερη κατηγορία (Δ’ Εθνική).

Κάθε ομάδα σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβει στην α’ φάση αγώνων θα ξεκινήσει τη β’ προκριματική φάση με bonus βαθμών.

Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα του 1ου υποομίλου θα ξεκινήσει με τέσσερις (4) βαθμούς, η δεύτερη με δύο (2) βαθμούς, η τρίτη με έναν (1) βαθμό και η τέταρτη με κανένα βαθμό.

Αντίστοιχα με τα ίδια bonus θα ξεκινήσουν και οι ομάδες του 2ου υποομίλου σύμφωνα με τις θέσεις που θα καταλάβουν στην α’ φάση.

Οι τέσσερις (4) ομάδες του 1ου υποομίλου θα αντιμετωπίσουν τις άλλες τέσσερις (4) ομάδες του 2ου υποομίλου, δηλαδή αυτές τις ομάδες που δεν αντιμετώπισαν στην α’ φάση. Έτσι λοιπόν οι παραπάνω ομάδες θα δώσουν άλλους οκτώ (8) αγώνες (α’ και β’ γύρος). Μετά την ολοκλήρωση και αυτών των αγώνων οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως την 8η θέση.

Η 1η ομάδα του νέου ειδικού βαθμολογικού πίνακα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας για την περίοδο 2012 – 2013, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η έως την 8η θέση συμμετέχουν στη γ’ τελική φάση (play offs) για την ανάδειξη της δευτεραθλήτριας ομάδας.

Β’ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι επτά (7) υπόλοιπες ομάδες του ενός υποομίλου και οι επτά (7) ή έξι (6) υπόλοιπες ομάδες του άλλου υποομίλου θα συμμετέχουν στη β’ φάση και θα αγωνιστούν στα play outs για την αποφυγή υποβιβασμού στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Κάθε ομάδα σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβει στην α’ φάση αγώνων θα ξεκινήσει τη β’ φάση με bonus βαθμών.

Συγκεκριμένα η πέμπτη ομάδα σε σειρά κατάταξης κάθε υποομίλου θα ξεκινήσει με πέντε (5) βαθμούς, η έκτη με τέσσερις (4) βαθμούς, η έβδομη με τρεις (3) βαθμούς, η όγδοη με δύο (2), η ένατη με ένα (1) βαθμό και η δέκατη και η ενδέκατη με κανένα βαθμό.

Οι επτά (7) υπόλοιπες ομάδες του ενός υποομίλου θα αντιμετωπίσουν τις άλλες επτά (7) ή έξι (6) υπόλοιπες ομάδες του άλλου υποομίλου, δηλαδή αυτές τις ομάδες που δεν αντιμετώπισαν στην α’ φάση. Έτσι λοιπόν οι παραπάνω ομάδες θα δώσουν άλλους δώδεκα (12) ή δεκατέσσερις (14) αγώνες (α’ και β’ γύρος). Μετά την ολοκλήρωση και αυτών των αγώνων οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως τη 13η ή 14η θέση.

Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες, δηλαδή αυτές που θα καταλάβουν τη 11η, 12η , 13η και 14η θέση, θα υποβιβαστούν απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική περίοδο για την αγων. περίοδο 2013 – 2014, σε περίπτωση συμμετοχής δεκατεσσάρων (14) ομάδων, θα παραμείνουν στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία η 1η και η 2η ομάδα του νέου ειδικού βαθμολογικού πίνακα και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η έως τη 10η θέση θα αγωνιστούν στη γ’ φάση (play outs) για την αποφυγή υποβιβασμού.

Σε περίπτωση που θα αγωνιστούν δεκατρεις (13) ομάδες, θα ισχύσουν τα ίδια, με τη μόνη διαφορά ότι θα παραμείνει στην κατηγορία μόνον η 1η ομάδα του νέου βαθμολογικού πίνακα και οι υπόλοιπες θα διεκδικήσουν την παραμονή τους με τη διαδικασία των play outs. Συνολικά θα υποβιβαστούν στην Α’ κατηγορία οκτώ (8) ομάδες (τέσσερις (4) απ’ ευθείας και τέσσερις (4) με τη διαδικασία των play outs).

Αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής των play – offs και των play outs θα καταγραφεί στη συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΠΣΜ περΙΌΔΟΥ 2012 – 2013.



Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία θα χωριστούν σε τέσσερις (4) ομίλους, των 13 ομάδων ή των 14 ομάδων.

Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Έτσι, σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από 1 μέχρι και 13 ή 14 (κανονική περίοδος).

Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανέρχεται (απευθείας) στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2012 - 2013.

Οι ομάδες που θα καταβάλουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 6η, σε κάθε όμιλο, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play -offs) στην ανώτερη κατηγορία με την εξής σειρά αγώνων:

Α’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και την 4η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα, αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 6η και την 5η θέση στον ίδιο όμιλο και έτσι θα προκύψουν σε κάθε όμιλο τα ζεύγη 3 - 6 και 4 – 5. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (β’) φάση των play - offs.

Β’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι νικήτριες ομάδες, της προηγούμενης (α’) φάσης των play-offs, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα. Έτσι, θα προκύψουν τέσσερα (4) ζεύγη των (3 - 6) - (4 - 5). Γηπεδούχες ομάδες, σε κάθε ζεύγος, θα είναι αυτές που θα καταλάβουν την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (γ’) φάση των play-offs.

Γ’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS: Συμμετέχουν η ομάδα που θα καταβάλει τη 2η θέση, στον όμιλό της, στην κανονική περίοδο και η νικήτρια ομάδα της προηγούμενης (β’) φάσης των play-offs του ιδίου ομίλου.

Οι ομάδες αυτές, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο ομάδα αυτή που θα καταβάλει τη 2η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Eφόσον, όμως, ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση, πέναλτι κ.λ.π.), σε ουδέτερο γήπεδο με χόρτο, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ..

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω αγώνων θα προκύψουν τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες.

Δ’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS: Οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες της προηγούμενης (γ’) φάσης θα συμμετέχουν στη δ’ φάση και ύστερα από δημόσια κλήρωση θα προκύψουν δύο (2) ζευγάρια τα οποία θα αγωνιστούν σε αγώνες νοκ άουτ και σε ουδέτερα γήπεδα που θα οριστούν από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ.. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω αγώνων θα προκύψουν δύο (2) νικήτριες ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην ε’ φάση.

Ε’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ): Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες της προηγούμενης (δ’) φάσης θα συμμετέχουν στην ε’ φάση και θα αγωνιστούν σε αγώνα νοκ άουτ και σε ουδέτερο γήπεδο που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ..

Έτσι, θα ανέλθουν στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2013 -2014,.συνολικά πέντε (5) ομάδες, τέσσερις (4) πρωταθλήτριες των ομίλων και μία (1) ακόμη ομάδα με τη διαδικασία των play-offs.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση σε κάθε όμιλο, δηλαδή τη 13η και τη 14η θέση σε όμιλο 13 ή 14 ομάδων, θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2012 - 2013.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) θέσεις, κατά σειρά, πριν από την τελευταία θέση σε κάθε όμιλο, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play-outs) στην κατώτερη κατηγορία. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα υποβιβαστούν ακόμη δύο (2) ομάδες από κάθε όμιλο στη Β’ κατηγορία. Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2013 - 2014.

Έτσι, στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2013 - 2014 θα υποβιβαστούν συνολικά δώδεκα (12) ομάδες, οι τέσσερις (4) τελευταίες των ομίλων και ακόμη οκτώ (8) με τη διαδικασία των play - outς.

B’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία θα χωριστούν σε έξι (6) ομίλους των 11, των 12 ή των 13.

Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.

Έτσι, σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από 1 μέχρι και 12 (κανονική περίοδος) ή από 1 μέχρι και 13 (κανονική περίοδος) ή από 1 μέχρι και 14 (κανονική περίοδος).

Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανέρχεται απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2013 - 2014.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 6η, σε κάθε όμιλο, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play -offs) στην ανώτερη κατηγορία με την εξής σειρά αγώνων:

Α’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και την 4η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα, αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 6η και την 5η θέση στον ίδιο όμιλο και έτσι θα προκύψουν σε κάθε όμιλο τα ζεύγη 3 - 6 και 4 – 5. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη φάση των play - offs.

Β’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι νικήτριες ομάδες, της προηγούμενης (α’) φάσης των play-offs, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα. Έτσι, θα προκύψουν έξι (6) ζεύγη των (3 - 6) - (4 - 5). Γηπεδούχες ομάδες, σε κάθε ζεύγος, θα είναι αυτές που κατέλαβαν την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη φάση των play-offs.

Γ’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS: Συμμετέχουν η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση, στον όμιλό της, στην κανονική περίοδο και η νικήτρια ομάδα της προηγούμενης (β’) φάσης των play-offs του ιδίου ομίλου.

Οι ομάδες αυτές, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο ομάδα αυτή που κατέλαβε τη 2η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Eφόσον, όμως, ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση, πέναλτι κ.λ.π.), σε ουδέτερο γήπεδο με χόρτο, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ..

Οι έξι (6) νικήτριες ομάδες, αυτής της φάσης, θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2013 - 2014.

Έτσι, θα ανέλθουν συνολικά δώδεκα (12) ομάδες, έξι (6) πρωταθλήτριες των ομίλων και έξι (6) ομάδες με τη διαδικασία των play-offs, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2013-2014.

Από τους ομίλους όπου θα συμμετέχουν δώδεκα (12) ομάδες και άνω, θα υποβιβαστούν συνολικά δύο (2) ομάδες (μία απ’ ευθείας και μία με τη διαδικασία play-outs), ενώ από τους ομίλους που θα συμμετέχουν έντεκα (11) ομάδες και λιγότερες θα υποβιβαστεί μόνον μία (1) ομάδα με τη διαδικασία play-outs.

Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία χωρίστηκαν σε τέσσερις (4) ομίλους.

Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ιδίου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανέρχεται απευθείας στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2013 - 2014.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 5η, σε κάθε όμιλο, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play -offs) στην ανώτερη κατηγορία με την εξής σειρά αγώνων:

Α’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η και την 3η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα, αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 5η και την 4η θέση στον ίδιο όμιλο και έτσι θα προκύψουν σε κάθε όμιλο τα ζεύγη 2 - 5 και 3 – 4.

Εφόσον, σ’ αυτούς τους αγώνες (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) νικήτριες ανακηρυχθούν οι ομάδες που αγωνίστηκαν στην έδρα τους, αυτές ανέρχονται στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Αν όμως, νικήτριες ανακηρυχθούν οι ομάδες που αγωνίστηκαν εκτός έδρας θα γίνουν και δεύτεροι αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, που θα οριστούν από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλήματος και οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2013 - 2014.

Έτσι, θα ανέλθουν συνολικά δώδεκα (12) ομάδες στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2013-2014, τέσσερις (4) ομάδες απ’ ευθείας και οκτώ (8) ομάδες με τη διαδικασία των play-offs,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου