Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αγωνιστικής περιόδου 2012 - 2013



Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι φέτος το Κύπελλο Ερασιτεχνών της Ένωσης (Α’ φάση) θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 08 – 09 Σεπτεμβρίου 2012 με τη συμμετοχή των ομάδων της Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται στα σωματεία ότι η δήλωση συμμετοχής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλες τις ομάδες που θα αγωνιστούν την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013 στη Δ’ Εθνική, στην Α1 και Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ για τα σωματεία που θα αγωνιστούν στη Β’, Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία, όπως και για τα ερασιτεχνικά τμήματα ΠΑΕ ή ΤΑΠ..

ΜΟΝΟΝ τα σωματεία της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας ΔΕΝ έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν το παράβολο συμμετοχής ύψους 100,00 ευρώ με απόφαση του δ.σ. της Ένωσης. Όλα τα υπόλοιπα σωματεία πρέπει να καταθέσουν παράβολο συμμετοχής ύψους 100,00 ευρώ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών πρέπει να κατατεθούν στην ΕΠΣΜ μέχρι τις 30.07.2012 και όλοι οι αγώνες από την α’ φάση μέχρι την ημιτελική φάση θα είναι νοκ άουτ .

Οι ομάδες της Α’ κατηγορίας θα χωριστούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και οι ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας θα χωριστούν και αυτές σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, ξεχωριστά. Τα ζευγάρια θα προκύψουν ύστερα από δημόσια κλήρωση. Όλοι οι αγώνες της α’ φάσης θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 08 – 09 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι ομάδες της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα αγωνίζονται μεταξύ τους και οι ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας ξεχωριστά μέχρι την προημιτελική φάση.

Στην β’ φάση θα συμμετέχουν πάλι μόνον οι νικήτριες ομάδες της Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση σε αγώνες νοκ άουτ, που θα προκύψουν ύστερα από δημόσια κλήρωση. Όλοι οι αγώνες της β’ φάσης θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 15 – 16 Σεπτεμβρίου 2012.

Στη γ’ φάση θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της β’ φάσης μαζί με τις ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, των ερασιτεχνών ομάδων ΠΑΕ ή ΤΑΠ και της Δ’ Εθνικής οι οποίες θα αγωνιστούν με τους περιορισμούς που θα προβλέπονται στη σχετική προκήρυξη τους. Οι αγώνες από τη γ’ φάση μέχρι και τους ημιτελικούς θα διεξάγονται την Τετάρτη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Επιτροπής Κυπέλλου σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωταθλήματος και την Τεχνική Επιτροπή.

Επίσης οι αγώνες μέχρι την ημιτελική φάση θα είναι νοκ άουτ. Στην προημιτελική φάση των «8» ομάδων προβλέπεται η παρουσία τουλάχιστον δύο ομάδων από τη Β’ ή τη Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία.

Στην ημιτελική φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί και ο τελικός θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα επιλέξει η ΕΠΣΜ, ύστερα από σχετική απόφασή του διοικητικού της συμβουλίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται στην Ένωση μέχρι τις 30.07.2012. Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 100,00 ευρώ και η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5,00 ευρώ για τους αγώνες που θα συμμετέχουν ομάδες της Α’ Ερασιτεχνικής και άνω και 3,00 ευρώ για τους αγώνες που θα συμμετέχουν ομάδες της Β και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Οι ομάδες της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας εξαιρούνται της υποχρέωσης να καταθέσουν παράβολο συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Οπότε όποιο σωματείο επιθυμεί μπορεί να καταθέσει δήλωση συμμετοχής και ν’ αγωνιστεί στο Κύπελλο.

Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης των αγώνων της α’ φάσης για τις ομάδες της Α’, Β’ και Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας ορίζεται η Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου