Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βαγγέλης Γραμμένος


Οι εταιρείες στοιχημάτων δεν μπορούν να παίζουν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βαγγέλης Γραμμένος, προαναγγέλλοντας κινήσεις, που αρχίζουν από σήμερα η Ένωση της Μακεδονίας, προκειμένου να περιφρουρήσει τα πρωταθλήματα της από τις εταιρείες στοιχη μάτων. «Η εισαγωγή των αγώνων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στα κουπόνιατου στοιχήματος.

αποτελεί δυναμίτη οτα θεμέλια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου», συμπλήρωσε ο κ. Γραμμένος, που εξέφρασε έναπαράπονο: «Απότη στιγμή που δη μοσιοποιήθηκε το θέμα. μου τηλεφώνησαν τουλάχιστον διακόσιοι άνθρωποι, όμως ούτε ένας από τα αρμόδια όργανα». Το θέμα προέκυψε την Παρασκευή το απόγευμα, όταν στην ΕΠΣΜ διαπίστωσαν ότι αγώνες της Α1 κατηγορίας των πρωταθλη μάτωντης συμπεριλαμβάνονταν στη σελίδα εταιρείας στοιχημάτων στο Διαδίκτυο. Μαζί με τους αγώνες της ΕΠΣΜ υπήρχαν και αγώνες του πρώτου και του δεύτερου ομίλου της ΕΠΣΑ. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ τηλεφώνησε στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση της αναβολής των αγώνωντης Α1 κατηγορίας. «Δεν πέρασαν ούτε πέντε λεπτά από την απόφαση μας και οι αγώνες της Α1 κατηγορίας αποσύρθηκαν από την ιστοσελίδα της εταιρείας στοιχημάτων, κάτι που σημαίνει ότι έχει συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη», είπε ο Βαγγέλης Γραμμένος, ενώ σήμερα ξεκινά επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να «διατηρήσουμε την
αξιοπιστία και την ποιότητα των πρωταθλημάτων μας για την οποία έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά», όπως λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Θα έρθουμε σε επαφή με τον ΟΠΑΠ, το υφυπουργείο Αθλητισμού, την ΕΠΟ και όλουςτους αρμόδιους φορείς, για να δούμε αν είναι νόμιμη ή όχι η ενέργεια της συγκεκριμένης εταιρείας. Και νόμιμη να είναι, πάντως, εμείς είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, προκειμένου να περιφρουρήσουμε τα πρωταθλήματα μας. Θα φτάσουμε μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η εισαγωγή των ερασιτεχνικών αγώνων στα κουπόνια στοιχή ματος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το άθλημα γενικότερα στη χώρα μας».
Ο ΟΡΦΑΝΟΣ
Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός με δηλώσεις του, σε εκδήλωση στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε στις ΠΑΕ που ζητούν ποσοστό από το Στοίχημα. Είπε: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. κάνει τεράστιες προσπάθειες,
έχει βγάλει αποφάσεις δικαστικές αλλά οι διάφοροι μηχανεύονται τρόπους. Θα πρέπει να δούμε πώς ακριβώς καταπολεμάται η διαδικασία του παράνομου στοιχήματος», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πολλοί συζητούν για το θέμα του Στοιχήματος και τα χρήματα που πρέπει να πάρουν οι ομάδες, η ΕΠΟ, η ΕΠΑΕ, οι διάφοροι. Μα μέχρι σήμερα ποιος από αυτούς διεκδίκησε χρήματα απότη χρήση των ονομάτων των ελλη-νικώνομάδων που γίνονται από όλες αυτές τις εταιρείες που παράγουντο παράνομο στοίχημα;
ο συνασπισμός
Την εισβολή του τζόγου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό (ποδόσφαιρο και μπάσκετ) καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Συναοπισμός, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «πιάστηκε κοιμώμε-νη» και ότι «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εισροή εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό α-πότην εισαγωγή των ομάδωντης Α' Εθνικής ποδοσφαίρου στο Στοίχημα». πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, www.epsm.gr.


Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στις τάξεις όλων όσων ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε πανελλήνιο, η είσοδος των πρωταθλημάτων που διοργανώνονται στο "παράνομο" στοίχημα από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, αφού από τα μέσα της προηγούμενης βδομάδας μπορούσαν όλοι να στοιχηματίσουν σε επιλεγμένα παιχνίδι του πρωταθλήματος της Δ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας, αλλά και των ανώτερων κατηγοριών της ΕΠΣ Αθηνών και ΕΠΣ Μακεδονίας. Και ενώ μόνο η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας αποφάσισε να αναβάλλει το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας για να προστατεύσει την ακεραιότητα και αξιοπιστία του, η Δ Εθνική και η Α κατηγορία της ΕΠΕ Αθηνών, διεξήχθηκαν κανονικά χωρίς βεβαία να σημειωθούν κάποια γεγονότα που να συνηγορούν σε υποψίες για την ομαλή διεξαγωγή τους. Αυτό , όμως δεν αποκλείει να υπάρξουν
φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από τον παράνομο αυτό στοιχηματισμό. στη συνεχεία και σίγουρα το βάρος για να αποφευχθούν αυτά πέφτει την Πολιτεία και στην Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. με την συνδρομή της Ε.Π.Ο. και των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαίρου που είναι μέλη της. Ετσι για το σημαντικό αυτό θέμα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:
"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με αφορμή την απόπειρα ιδιωτικών εταιρειών στοιχηματισμού με έδρα στην αλλοδαπή να περιλάβουν στο κουπόνι του στοιχήματος το διήμερο 12-13.11.2005 αγώνες των ελληνικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (Δ' Εθνική και πρωταθλήματα Ε.Π.Σ.), ανακοινώνει τα εξής:
1. Εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην εξελισσόμενη, με πρωτοβουλία των εταιρειών αυτών, προσπάθεια να υποταχθεί το ερασιτεχνικό ποδό-
σφαιρο στη διαδικασία του πλουτισμού ιδιωτών και να εξελιχθεί σε πεδίο οικονομικής δραστηριότητας με βάση το ποδοσφαιρικό στοίχημα. Η εξέλιξη αυτή θα αλλοιώσει το χαρακτήρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και δεν είναι με κανένα τρόπο αποδεκτή απο την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
2. θα κινηθεί, σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., προς κάθε κατεύθυνση και θα εξαντλήσει ολα τα προσφορά μέσα για να αποκλείσει την πιθανότητα να αποτελέσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αντικείμενο στοιχηματισμού και να διασφαλίσει τον παραγωγικό χαρακτήρα του, προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
3.Στο πλαίσιο αυτό η Ε.Π.Ο. θα πάρει, εφόσον απαιτηθεί, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν την υλοποίηση της απόφασης της σε συνεργασία με τις Ε.Π.Σ.-μέλη της.
ε πηγή:www.epsm.gr, αθλητική ΜΘ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου